16.07.2013 11:10

Proč se přihlásit na kurz "Moderní vinař"?

"Moderní vinař" je nový vzdělávací program o vinohradnictví, vinařských technologiích, legislativě a vinařském marketingu, který kombinuje výhody studia pomocí e-learningu a dvoudenního praktického školení. Svým zaměřením, rozsahem i formou je v nabídce kurzů o víně u nás ojedinělý.

Kurz je určen pracovníkům a podnikatelům ve vinohradnictví a vinařství, zejména malým a středně velkým vinohradníkům a vinařům, přístupný je však i široké veřejnosti.

Výhodou první - e-learningové části studia je zejména její snadná dostupnost a časová flexibilita. Frekventanti si mohou nastudovat jednotlivé kapitoly v domácím prostředí a v libovolném termínu. V kurzu jsou probírána stežejní témata týkající se např. zakládání a ošetřování vinic, vinařských technologií výroby vín, aktuální vinařská legislativa a vinařský marketing. Po absolvování e-learningu, ve kterém jsou znalosti jednotlivých kapitol ověřovány průběžně kontrolními otázkami, se mohou absolventi závěrečného testu přihlásit na praktickou dvoudenní část. Na ní renomovaní lektoři doplňují informace z e-learnignu o nejnovější poznatky a odpovědi na dotazy studentů. Dále se další a testovány znalosti práce s malou vinařskou laboratoří. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou a její absolventi získají osvědčení o absolvování kurzu.

 

Rekapitulace výhod e-learningu:

  • možnost studia kdekoliv, kde je přístup k počítači a na internet
  • individuální tempo studia
  • 12 lekcí o víně zpracovaných odborníky
  • výukové texty, fotografie, obrázky, ukázková videa
  • kontrolní otázky
  • osvědčení o absolvování e-learningu
  • možnost pokračování ve studiu na navazujícím praktickém dvoudenním kurzu

 

Řekli o kurzu

S obsahem i provedením kurzu Moderní vinař jsem velmi spokojen. Všechny části byly zajímavé, osobně mě jako praktického vinaře nejvíce zaujala část vedená Ing. Balíkem. Myslím, že kurz by měl navštívit každý začínající i pokročilý vinař.

Byla jsem spokojena jak s provedením, ovládáním, tak i s obsahem. (IŠ)

Byl jsem velmi spokojen. Hlavní předností teoretické části je určitě možnost studia kdykoliv. Snadno se v kurzu hledá a orientuje.

Mnoho informací na úrovni vysokoškolského vzdělání, ale také z praxe. Super bylo, že informace jsou od výsadby vinice přes sklizeň, lahvování až po samotný prodej a marketing. (JB)

Maximální spokojenost - vynikající učební texty, multimediální provedení včetně zkušebních otázek. (RB)

Dobrý styl praktické části - školení jsou zaměřená na novinky a praktické zkušenosti z vinařské praxe. (MV)

V zásadě jsem byl spokojen a překvapen sumou ucelených aktuálních informací. Ideální příležitost pro lidi bez vinařského vzdělání nahlédnout do širokého spektra vinařské výroby. Obnovil a ucelil jsem si spoustu detailů, ke kterým se dostávám příležitostně v časopisech a literatuře. Velmi oceňuji propracovaný systém a strukturu kurzu. Kurz bych viděl jako povinný pro ty, kteří pracují ve vinařství a nemají vzdělání v oboru. (PK)

 

Ukázky e-learningového kurzu

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Národní vinařské centrum, o.p.s.

Sobotní 1029, Valtice
691 42


519 352 072, 602 769 743